ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

"Ο μόνος οικοδόμος"

  ΑΝ ο Κύριος δεν οικοδομήσει οίκο, μάταια κοπιάζουν αυτοί που τον οικοδομούν· Ψαλμοί 125: 1-5

   Τούτο το εδάφιο μοιάζει σαν την άλλη όψη τού "χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα." (Ιωάν. 15: 5). Τίποτα σε πολλούς τομείς, μα ιδιαίτερα στην οικογενειακή ζωή.
Η σημερινή οικογένεια με τα χωρισμένα αντρόγυνα, τα επαναστατημένα παιδιά, την ανυπαρξία οποιασδήποτε συνοχής και ενότητας, την περιφρόνηση της τρίτης ηλικίας και χίλια άλλα, επιβεβαιώνει ότι "ΑΝ ο Κύριος δεν οικοδομήσει οίκο, μάταια κοπιάζουν αυτοί που τον οικοδομούν".
"Μάταια", όσα και όποια υλικά και αν χρησιμοποιήσει.
Να αγωνίζεσαι, να κοπιάζεις, να δαπανάς και να δαπανιέσαι, χωρίς αποτέλεσμα και δίχως ελπίδα. Μοιάζεις στον άρρωστο που έχει μπροστά του εκατό φάρμακα να χρησιμοποιήσει και δοκιμάζει όλα, εκτός από κείνο που είναι ενδεδειγμένο για την αρρώστια του.
Άνετο σπίτι, όμορφη αυλή, πετυχημένη καριέρα του πατέρα, υψηλές σπουδές των παιδιών, σύγχρονη επίπλωση, κομφόρ μύρια, πλυντήρια και μίξερ, έγχρωμη τηλεόραση με δορυφορική κεραία
χωρίς Χριστό = "μάταια κοπιάζουν".
Από την άλλη, σπίτι που είναι θεμελιωμένο στην αγάπη του Χριστού, έστω και αν η υλική του υποδομή είναι τόσο λιτή που μόλις να εγγίζει το "ας αρκούμαστε σ' αυτά" (Α' Τιμ. 6: 8), είναι σπίτι διπλοθεμελιωμένο. Τόσο που και αν "και κατέβηκε η βροχή, και ήρθαν τα ποτάμια, και φύσηξαν οι άνεμοι, και χτύπησαν με ορμή επάνω στο σπίτι εκείνο, δεν έπεσε· επειδή, ήταν θεμελιωμένο επάνω στην πέτρα." (Ματθ. 7: 25).