ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

 

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Καθώς διάβαζα ένα περιοδικό την προσοχή μου τράβηξε μια διαφημιστική καταχώρηση: "το αληθινό νόημα της ζωής σε μια θεραπεία"
Ώστε είναι δυνατόν, να υπάρχει μια, κάποια θεραπεία μέσω της οποίας να μπορέσει ο άνθρωπος να βρει το νόημα της ζωής;
Και παρακάτω διάβασα: "Ayurveda" σημαίνει να γνωρίσεις την αληθινή ζωή. Να αναζητήσεις το αληθινό της νόημα. Να συνειδητοποιήσεις την αληθινή σου Φύση. Μια θεραπεία που βασίζεται σε μια πανάρχαια φιλοσοφία. Θα σταματήσω εδώ.
Όσοι από εμάς μελετάμε τη Βίβλο, το ξέρουμε πώς ξεκίνησε η ζωή επάνω στον πλανήτη μας. Κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο, "έπλασε ο Κύριος τον άνθρωπο από χώμα της γης· και εμφύσησε στους μυκτήρες του πνοή ζωής, και έγινε ο άνθρωπος σε ψυχή που ζει".
Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική του εικόνα· τον δημιούργησε από χώμα και του έδωσε από τη δική του πνοή.
Ο άνθρωπος πλάστηκε από το Θεό με ορισμένες προδιαγραφές. Ο άνθρωπος δεν πλάστηκε για να πεθάνει· ο άνθρωπος πλάστηκε από το Θεό για τη ζωή· δημιουργήθηκε για να ζει μαζί με το δημιουργό του.
Πιστεύω πως είναι γνωστά σε όλους, τα τραγικά γεγονότα της πτώσης και μαζί της εισόδου του θανάτου στο ανθρώπινο γένος. Ο θάνατος ήταν και συνεχίζει να είναι εχθρός του ανθρώπου. Ο άνθρωπος δεν πλάστηκε για το θάνατο και για το λόγο αυτό τον φοβάται και τον απεύχεται. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο άνθρωπος ψάχνει τη ζωή.
Ψάχνει να βρει αυτό που έχασε μέσα στον κήπο της Εδέμ.
Ψάχνει να βρει αυτό για το οποίο πλάστηκε και δεν απόλαυσε.
Προσπαθεί να βρει αυτό που θα τον γεμίσει, ψάχνει να βρει αυτό που θα τον ικανοποιήσει, θέλει να απολαύσει και να νιώσει γεμάτος, να νιώσει ευτυχισμένος.
Θέλει να ζήσει και για το λόγο αυτό ψάχνει και ψάχνεται:
του είπαν πως με τα χρήματα θα μπορέσει να ικανοποιήσει κάθε μια του επιθυμία·
του είπαν πως μέσα στη γνώση και στην επιστήμη θα βρει την αληθινή ζωή·
του είπαν πως μόνο με τη φιλοσοφία θα μπορέσει να γεμίσει το κενό που νιώθει·
κάποιοι άλλοι του είπαν πως μόνο με τη διασκέδαση μπορεί να απολαύσει τη ζωή·
κάποιοι άλλοι ψάχνουν στα ναρκωτικά· κάποιοι άλλοι στις ανατολικές θρησκείες και στα παρακλάδια τους.
Κι ο κατάλογος αυτός όλο και μακραίνει χωρίς να έχει τέλος.
Ποιός δεν θάθελε, αν μπορούσε, να αποκτήσει αυτά που υπόσχεται αυτή η διαφήμιση;
Πόσοι δεν έβαλαν σκοπό τους να γνωρίσουν την αληθινή ζωή;
Πόσοι δεν θέλησαν να αναζητήσουν το αληθινό της νόημα;
Αλίμονο όμως! Σε λάθος μονοπάτια ψάχνανε· λάθος δρόμους τράβηξαν κι αυτό γιατί "κάποιος" κατάφερε και και τους ξεγέλασε· "κάποιος" κατάφερε και τους κορόιδεψε.
Κι ο μεθυσμένος που βρίσκεται ξαπλωμένος στο χώμα γιατί δεν μπορεί να σηκωθεί, για τη ζωή έψαχνε.
Κι ο νέος που με το χέρι να τρέμει ψάχνει να βρει μια φλέβα για να ταξιδέψει, για τη ζωή ψάχνει.
Πόσο λάθος δρόμο πήραμε· πόσο μακριά από το στόχο καταλήξαμε!
Ο άνθρωπος αστόχησε στην επιδίωξή του. Ο άνθρωπος αμάρτησε στο δημιουργό του.
Ας ανοίξουμε ταπεινά το Λόγο του Θεού κι ας διαβάσουμε: "εγώ (ο Ιησούς Χριστός) ήρθα για να έχουνε ζωή και να την έχουνε με αφθονία" (Ιωάννης 10:10).
Υπάρχει στ' αλήθεια κάποιος που μπορεί να πει πως ήρθε για να έχουμε και να ζούμε μια πλούσια, άφθονη, γεμάτη ζωή; Στο ίδιο ευαγγέλιο και λίγα κεφάλαια παρακάτω και πάλι ο Ιησούς Χριστός θα διακηρύξει: "εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή".
Ο Ιησούς Χριστός, ο γιος του Θεού ήρθε στη γη μας για να μας δώσει τη ζωή και μάλιστα να μας τη δώσει να τη ζήσουμε με αφθονία.
Κι ο άνθρωπος; Ακόμη ψάχνει για τη ζωή; Ακόμη ψάχνει γι αυτό που θα τον γεμίσει και θα του δώσει ικανοποίηση; Δυστυχώς ναι!
Ο άνθρωπος αγάπησε το σκοτάδι· δεν θέλησε να έρθει σ' αυτόν που μπορεί να του δώσει τη ζωή, γιατί είναι η πηγή της ζωής. Κι ακόμα ψάχνει· και θα ψάχνει μέχρι να θελήσει να σηκώσει τα μάτια του και να στραφεί στον αρχηγό της ζωής και από αυτόν να πάρει ζωή.
Εσύ που διαβάζεις αυτέ τις γραμμές έχεις στραφεί στον Ιησού Χριστό; έχεις πάρει τη ζωή που μόνο Αυτός μπορεί να σου χαρίσει;