ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ

 

 

     Υπάρχουν ορισμένα περιστατικά, ορισμένα γεγονότα τα οποία όσες μέρες κι αν περάσουν δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Έρχονται και ξαναέρχονται στο μυαλό από μόνα τους· χωρίς καμιά δικιά σου προσπάθεια. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ένα συνταρακτικό γεγονός που σου αλλάζει τη ζωή όμως κάποιες άλλες μπορεί να είναι απλά μια κουβέντα που αντάλλαξες ίσως και με ένα άγνωστο πρόσωπο που μπορεί και να μην ξαναδείς ποτέ σου.  Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το περιστατικό που θα αναφέρω. Μερικές κουβέντες, λίγες λέξεις που αρκούν για να σε κάνουν να δακρύσεις, που αρκούν να σε βάλουν σε σκέψεις, που φτάνουν για να σε κάνουν να σηκώσεις τα υγρά σου μάτια ψηλά  έστω και χωρίς να μπορείς να ψελλίσεις οτιδήποτε.   

     Πριν όχι και πολύ καιρό, μία κυρία γύρω στα 50 ήρθε σε ένα νοσοκομείο για εξετάσεις και χρειάστηκε να κάνει αξονική τομογραφία.  Είχε χειρουργηθεί από καρκίνο και τώρα έπρεπε να κάνει αξονική τομογραφία στη σπονδυλική στήλη ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν μεταστάσεις ή όχι. Το ήξερε ποιος ήταν ο λόγος για τη συγκεκριμένη εξέταση. Στο τέλος της εξέτασης με ρώτησε: υπάρχουν μεταστάσεις στα κόκαλα; Ευγενικά απέφυγα την απάντηση, πως θα δει την εξέταση ο γιατρός και θα βγάλει το πόρισμα.  Είναι Θεού δουλειές αυτές μου είπε. Έτσι νομίζω κι εγώ της είπα. Αυτός ξέρει τι επιτρέπει στη ζωή μας. Σε μας μένει να μένουμε με εμπιστοσύνη στα δικά του τα χέρια και να προσευχόμαστε.

Και καθώς γύριζε για να φύγει με χαμηλωμένη φωνή μου είπε: έχω ένα κοριτσάκι 8 χρονών. Θέλω να ζήσω!!!!!  

Η διάθεση για ζωή, η δίψα για ζωή, η ίδια η ζωή είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος θέλει  και ποθεί και επιθυμεί τη ζωή. Μα γι αυτό πλάστηκε άλλωστε. Ο άνθρωπος πλάστηκε για να ζήσει. Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει τη ζωή;  Ποιος είναι αυτός που θέλει τη λύπη, που θέλει τη στενοχώρια, το στεναγμό, το θάνατο;  

        Ο Κύριος Ιησούς Χριστός διακηρύττει στο ευαγγέλιο του Ιωάννη: εγώ ήρθα για να έχουνε ζωή και να την έχουνε άφθονη.

Στα σχέδια του Θεού σχετικά με τη δημιουργία, δεν υπήρχε έρημος, δεν υπήρχε άνυδρος. Ο Θεός της αγάπης δεν έφτιαξε τυφλούς, δεν έφτιαξε κωφούς, δεν έφτιαξε χωλούς, δεν έφτιαξε μουγκούς.  Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας που μπήκε στη ζωή της ανθρωπότητας, εξαιτίας της ανυπακοής του ανθρώπου.  

Τα σχέδια αλλά και το έργο του Θεού για τον άνθρωπο ήταν «λίαν καλό».  Ο Θεός δεν ήθελε ο άνθρωπος να πονάει· δεν ήθελε να υπάρχουν τυφλοί, κουφοί, ανάπηροι. Ο Θεός δεν σχεδίασε και δεν ήθελε ο άνθρωπος να πεθάνει. Όμως στο σημείο αυτό κατάντησε ο άνθρωπος εξαιτίας της αμαρτίας. Η αμαρτία έφερε την αρρώστια, η αμαρτία έφτιαξε τα νοσοκομεία, η αμαρτία έφερε το θάνατο. Όμως και πάλι υπάρχει λύση: ο αρχηγός της ζωής, η ίδια η ζωή πήρε δική μας ανθρώπινη μορφή και κατοίκησε ανάμεσά μας. Ο Θεός δείχνει τη μεγάλη του αγάπη προς εμάς διότι ενώ ήμασταν αμαρτωλοί αυτός έστειλε το γιο του να πεθάνει στη δική μας τη θέση έτσι ώστε όποιος πιστεύει σ αυτόν να έχει άφθονη, πλούσια, αληθινή ζωή. Κι όχι μόνο αλλά μας υπόσχεται πως θα ζήσουμε αιώνια μαζί του.

Αιώνια στους ουρανούς θα απολαμβάνουμε τη ζωή, θα απολαμβάνουμε τη χαρά, θα απολαμβάνουμε την κοινωνία μαζί του.

        Θα έρθει μέρα που τα μάτια των τυφλών θα ανοίξουν· θα έρθει μέρα που τα αυτιά των κωφών θα ακούσουν. Κι ο χωλός θα πηδάει σαν το ελάφι.  Ας το ξαναπώ γιατί μου αρέσει αυτό που λέει ο Λόγος του Θεού: κι ο χωλός θα πηδάει και θα τρέχει σαν το ελάφι.  Ο Θεός μας υπόσχεται πως ο χωλός, ο τετραπληγικός θα τρέχει σαν το ελάφι.

Μη  με ρωτήσετε πώς μπορεί να γίνει· μη με ρωτήσετε πού ή πότε θα γίνει· το βέβαιο είναι ότι θα γίνει· κι αυτό είναι αρκετό.  Και θάρθει η μέρα που οι λυτρωμένοι του Κυρίου Ιησού θα φτάσουν στην ουράνια Σιών και εκεί θα αλαλάζουν στον αληθινό Θεό. Θα ψάλλουν και θα δοξολογούν τον δοξασμένο Κύριο Ιησού Χριστό.  Και ευφροσύνη αιώνια θα είναι επάνω στα κεφάλια τους. Θα απολαμβάνουν αιώνια αγαλλίαση και ευφροσύνη, διότι εκεί δεν υπάρχει λύπη και στεναγμός.  (Αποκάλυψη 21:4) Και θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τους οφθαλμούς τους, και ο θάνατος δε θα υπάρχει πια ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δε θα υπάρχει πια· γιατί τα πρώτα έφυγαν».  Κι όχι μόνο αυτό αλλά: ξέρουμε, είμαστε βέβαιοι γιατί ο Λόγος του Θεού μας το βεβαιώνει πως όταν ο Κύριός Ιησούς  φανερωθεί θα γίνουμε όμοιοι μαζί του, διότι θα τον δούμε όπως είναι. Αλληλούια!!!