ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

 

ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ;


     Η εποχή που μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τα προβλήματα των ημερών μας, του κόσμου μας, να τα καταγράψουμε, να τα ιεραρχήσουμε, πέρασε οριστικά. Μας βασανίζουν τόσα, που δεν γνωρίζουμε ποιο πρώτο και τι δεύτερο... 
 Έχει περάσει οριστικά ακόμα και η εποχή που οι άνθρωποι κάτι περίμεναν από κάποιους επιστήμονες, από κάποιες ιδέες, κάποια σχήματα.
Δεν πιστεύουν οι άνθρωποι, δεν περιμένουν, δεν ονειρεύονται... Εποχή της απορίας η εποχή μας, εποχή της σύγχυσης, της απελπισίας.
Και να σκεφτείς πως βρισκόμαστε στο κατώφλι του 21ου αιώνα με τις θεόρατες τεχνολογικές εξελίξεις, τις ασύλληπτες δυνατότητες της επιστήμης των ανθρώπων και όλ’ αυτά για να ‘ρθουν καλύτερες μέρες, καιροί ειρήνης και αναψυχής γύρω μας και μέσα μας.
Μέσα σε όλο το γενικό κλίμα της άγνοιας και της αδιαφορίας είναι εύκολο να παρασυρθείς και να επαναλάβεις χωρίς προβληματισμό, ... "φταίει για όλα ο Θεός;" Και για τις αποτυχίες, τα αδιέξοδα, και για τα δικαστήρια, για τη μαριχουάνα, για τα δηλητήρια στα τρόφιμα και στο νερό που πίνουμε... Είναι εύκολο και απλό να γυρίσεις γύρω σου αλλά και μέσα σου και να αποδώσεις απλόχερα τα δράματα και την πίκρα της ζωής της αμαρτίας στο Θεό του Ουρανού. Και θα βρεις πολλά να τον κατηγορήσεις...
    Αναγνωρίζουμε πως πράγματι η εικόνα του κόσμου μας ταιριάζει με την εικόνα της εγκατάλειψης, της αποτυχίας.
Όμως όχι. Θα στο πούμε καθαρά. Δεν είναι ο Θεός που φταίει, δεν είναι ο Θεός που έχει εγκαταλείψει τον άνθρωπο. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο και μας το αποκαλύπτει ο ίδιος ο Θεός με αγάπη και πόνο: "Εγκατέλειψαν εμένα, την πηγή του τρεχούμενου νερού, και έσκαψαν λάκκους ετοιμόρροπους, που δεν μπορούν να κρατήσουν νερό". (Ιερεμίας β. 13).
Το αρχικό σχέδιο της αγάπης του Θεού Δημιουργού για τον άνθρωπο ήταν σχέδιο δόξας, μεγαλείου και ομορφιάς. Ο Θεός πόθησε να ανεβάσει τον άνθρωπο και τον κόσμο του στο επίπεδο της δικιάς Του δόξας και δύναμης. Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος Θεός, μια τέτοια αγάπη, να είναι ο φταίχτης;
"Εγκατέλειψαν εμένα". Να τι φταίει. Η εκλογή τού εγωισμού μας, μας στέρησε και τη χαρά και την ειρήνη και την ισορροπία στις σχέσεις μας και στην ψυχή μας. Λακκούβες που δεν μπορούν να κρατήσουν νερό να μας ξεδιψάσουν είναι όλα όσα μας περιβάλλουν και προσπαθούν να γεμίσουν το κενό της ψυχής. Και η ψυχαγωγία... και ο άκρατος καταναλωτισμός... και η θεοποίηση της ύλης... και η παντοδύναμη επιστήμη... και η φυγή στα ναρκωτικά, το κύλισμα στη λατρεία της σάρκας .
Όχι, δεν φταίει ο Θεός. Τον εγκαταλείψαμε, Τον αποδιώξαμε. Εδώ βρίσκεται η μεγάλη ανάγκη, η μόνη δύναμη που λυτρώνει τον άνθρωπο από το δράμα του.
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις τι φταίει, ποιος φταίει, κοίταξε μέσα σου. Αναγνώρισε πως φερθήκαμε όλοι μας εγωιστικά απέναντι στην αγάπη του Θεού. Ζούμε απ' Αυτόν, αλλά χωρίς Αυτόν. Δεν Τον θέλουμε. Απολαμβάνουμε τη δημιουργία Του, αλλά έχουμε προδώσει το Δημιουργό μας, την αγάπη Του.
Γύρισε με ταπείνωση και αναγνώριση στην αγάπη Του. Ζήτησέ Του να σου αποκαλυφθεί, να σου ανοίξει τα μάτια της ψυχής, να σε φωτίσει. Κάλεσέ Τον να γίνει ο Κύριός σου και ο Θεός σου και σκύψε με ειλικρίνεια και πίστη μέσα στην Καινή Διαθήκη. Εκεί θα μάθεις πως τόσο πολύ σε αγάπησε και σε αγαπά ο Θεός, που δεν λυπήθηκε ούτε το Γιο Του τον μονογενή, τον Ιησού Χριστό, αλλά Τον έστειλε να πεθάνει για να πληρώσει Εκείνος το χρέος της αποστασίας μας, την αμαρτία μας, για να μην πεθάνουμε εμείς αιώνια, αλλά να ζήσουμε στη Βασιλεία Του λυτρωμένοι και καθαρισμένοι, παιδιά δικά Του αληθινά (Ιωάννης γ. 16).
Θέλεις το Χριστό να έρθει στη ζωή σου;
Θέλεις ο Ουρανός να ανοίξει για σένα και να σε δεχθεί;
Θέλεις να γίνεις παιδί του Θεού αληθινό;
Ζήτησε τον Ιησού Χριστό να έρθει στην ψυχή σου. Ζήτησέ το με μετάνοια γνήσια και πίστη, ζήτησέ το με επιμονή και έτοιμος να κάνεις το θέλημα του Θεού με ταπείνωση και αγάπη. Αυτός είναι ο δρόμος της λυτρωμένης και αιώνιας ζωής.