ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά· επειδή, αυτοί θα δουν τον Θεό.  Ματθαίος 5:8

Συνάντηση με το Θεό...
Όταν ο κοσμοναύτης Γκαγκάριν, ο πρώτος που νίκησε τη γήινη έλξη και διέσχισε το διάστημα, κατέβηκε από το διαστημόπλοιο, λένε ότι είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο: «Δεν συνάντησα το Θεό...» Ένα μικρό κορίτσι 12 χρόνων από τη Σουηδία του έγραψε λέγοντάς του: «Αγαπητέ κοσμοναύτη Γκαγκάριν, η καρδιά σας είναι αρκετά καθαρή, για να μπορέσετε να συναντήσετε το Θεό;»
Σίγουρα εκείνο που εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να γνωρίσουν το Θεό, δεν είναι το μυαλό τους, η λογική τους, αλλά η καρδιά τους. Δεν είναι πως τους λείπουν οι αποδείξεις και πως δεν βρήκε κανείς ικανοποιητικά επιχειρήματα για να τους πείσει. Είναι που αποφεύγουν να συναντηθούν μαζί Του, γιατί η συνείδησή τους είναι λερωμένη κι η καρδιά τους σκοτεινή και δεν έχουν καμιά διάθεση να αλλάξουν. Όλο το Σύμπαν μιλάει για τη δόξα του Θεού και τα πάντα τα διαπερνά ο σοφός Νους Του που τα δημιούργησε. Μα πρέπει να ’χεις μάτια για να δεις και καρδιά απλή, μικρού παιδιού, για να καταλάβεις. Και τότε έρχεται όλο το μεγαλείο του Ουρανού μες στην ψυχή σου. Και τότε λάμπει όλο σου το είναι από τη χαρά Του. Και τότε γαληνεύει ο νους και η καρδιά με την ειρήνη Του. Και τότε μπορείς να πεις... ναι.. συνάντησα το Θεό... Και τότε, πλυμένος με το αίμα του Ιησού Χριστού, είσαι έτοιμος να Τον συναντήσεις επάνω, στη δόξα Του.

Κύριέ μου, πόσο πονώ για κείνους που τυφλωμένοι ειρωνεύονται και μένουν μακριά Σου, δυστυχισμένοι κι άδειοι! Άνοιξέ τους τα μάτια για να Σε δουν, φώτισε το νου τους για να γνωρίσουν την αγάπη Σου, να φύγουν από το θάνατο και να ’ρθουν στη ζωή.