ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

 Γιατί, όταν ήρθα, δεν υπήρχε κανένας; Και όταν κάλεσα, δεν υπήρχε εκείνος που απαντάει; Μίκρυνε κατά τίποτε το χέρι μου, ώστε να μη μπορεί να λυτρώσει; Ή, δεν έχω δύναμη να ελευθερώσω; Ησαΐας 50:2

Συναγερμός στον κίνδυνο
Στα ζεστά νερά μιας παραλίας στην Αυστραλία κάποιοι άνθρωποι κολυμπούσαν, όταν ξαφνικά η σειρήνα άρχισε να ουρλιάζει: ένας λευκός καρχαρίας βρισκόταν κοντά στην ακτή! Αγνοώντας τελείως το σήμα, ένας ριψοκίνδυνος κολυμβητής ανοίχθηκε προς το πέλαγος. ΆΑρχισαν να του πετούν βότσαλα και τελικά κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή του. Γυρίζοντας κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει κι άρχισε να κολυμπά γρήγορα προς την ακτή. Εκεί συνειδητοποίησε τον τεράστιο κίνδυνο που διέτρεξε και ευχαριστώντας τους συγκινημένος τους είπε: «Ξέρετε; Είμαι κουφός...»
Υπάρχουν κι άλλοι «κουφοί», που κινδυνεύουν, γιατί άκουσαν το κάλεσμα του Θεού, όμως ποτέ δεν απάντησαν. Πόσες φορές ο Θεός Πατέρας μάς φωνάζει για τον κίνδυνο, κι εμείς κάνουμε πως δεν ακούμε! Πόσες φορές μας δείχνει τον γκρεμό προς τον οποίο κατευθυνόμαστε, κι εμείς τρέχουμε με φόρα και δεν Τον υπολογίζουμε! Κι έπειτα Εκείνος από αγάπη αναγκάζεται να μας τραντάξει με κάτι που πονά, που πληγώνει, για να μας σώσει!
Μερικές φορές ίσως κι εμείς χρειαστεί να μεταχειριστούμε έντονο τρόπο για να ξυπνήσουμε κάποιους δίπλα μας, που είναι «κουφοί» στο κάλεσμα του Θεού και κινδυνεύουν να τους καταπιεί η αμαρτία και ο διάβολος. Ο Θεός να μας δώσει την απαραίτητη ετοιμότητα, αλλά και σοφία, για να σωθούν πολύτιμες ψυχές και να κερδηθούν στη Βασιλεία του Κυρίου μας.

Κύριέ μου, αξίωσέ με, με τη ζωή μου και με τη φωνή μου, να σταθώ ένα σήμα κινδύνου για τους ανθρώπους γύρω μου, πριν τους αρπάξει η αιώνια απώλεια, όπως κι εμένα κάποιοι με οδήγησαν σε Σένα!