ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

....Σε δοξάζω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι αυτά τα απέκρυψες από σοφούς και συνετούς, τα αποκάλυψες όμως σε νήπια. Ματθαίος 11:25

Πίστη και εξυπνάδα
Ο διάσημος Αμερικανός χιουμορίστας Mark Twain συζητούσε για την Αγία Γραφή με ένα φίλο του, ο οποίος του έλεγε: «Αυτό που με ταράζει μέσα στη Βίβλο, είναι κάθε τι που δεν καταλαβαίνω». «Με μένα», απαντά ο Twain, «συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: αυτό που με ταράζει στη Βίβλο, είναι κάθε τι που καταλαβαίνω».
Ο Λόγος του Θεού σαν κοφτερό μαχαίρι διαπερνά τα βάθη της καρδιάς μας, μας ελέγχει και μας βάζει σε σκέψεις και ανησυχίες, γιατί είμαστε αμαρτωλοί και ελλιπείς μπροστά στον Άγιο Θεό. Όμως μας δίνει και τη λύση, για τη λύτρωσή μας, μέσα από το έργο του Ιησού Χριστού δια του Σταυρού και της Ανάστασης. Το μεγάλο λάθος των ανθρώπων είναι που θέλουν να καταλάβουν ό,τι ο Θεός τους ζητάει να πιστέψουν. Τα μυστικά του Σύμπαντος δεν μπορούμε να εξιχνιάσουμε με το περιορισμένο μυαλό μας, πώς θα μπούμε στη σκέψη του Θεού; Θα ’ταν άδικος ο Θεός, αν άφηνε να εξαρτηθεί η σωτηρία από το δείκτη νοημοσύνης των ανθρώπων. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες. Κι όμως, μπορεί ο καθένας να συναισθανθεί την αμαρτωλότητά του και να πιστέψει στον Ιησού Χριστό που σώζει, που ελευθερώνει. Κάθε άνθρωπος μπορεί να το καταλάβει, θέλει όμως πραγματικά να το δεχτεί; Ας μην έχουμε αυταπάτες. Την ημέρα της Κρίσης δε θα μας ζητηθεί αν καταλάβαμε το πνεύμα της θυσίας του Σταυρού, αλλά μονάχα αν το πιστέψαμε, αν το δεχτήκαμε, αν το ζήσαμε!

Κύριέ μου, Σ’ ευχαριστώ που με αξίωσες να κάνω την πιο έξυπνη κίνηση, να Σου δώσω τη βρώμικη καρδιά μου να την αλλάξεις, να με καθαρίσεις από την αμαρτία μου, να με πάρεις στα δικά Σου χέρια να με διαπλάσεις κατά το θέλημά Σου, να ’μαι κοντά Σου για πάντα!