ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

 Επειδή, από μέσα από την καρδιά των ανθρώπων βγαίνουν οι κακοί συλλογισμοί, μοιχείες, πορνείες, φόνοι, κλοπές, πλεονεξίες, πονηρίες, δόλος, ασέλγεια, πονηρό βλέμμα, βλασφημία, υπερηφάνεια, αφροσύνη. Μάρκος 7:21- 22

Η εκρηκτική δύναμη
Ο Αϊνστάιν έγραφε το 1948: «Το μοναδικό αληθινό πρόβλημα όλων των εποχών βρίσκεται μέσα στην καρδιά και στη σκέψη των ανθρώπων. Δεν πρόκειται για ένα φυσικό πρόβλημα, αλλά για ένα ηθικό πρόβλημα. Είναι πιο εύκολο να τροποποιήσουμε τη σύνθεση του Πλουτωνίου, παρά να αλλάξουμε το κακό πνεύμα ενός ανθρώπου. Δεν είναι η δύναμη της έκρηξης μιας ατομικής βόμβας που μας τρομοκρατεί, αλλά η δύναμη της κακίας της ανθρώπινης καρδιάς, η εκρηκτική της δύναμη για το κακό!»
Ο μεγάλος αυτός επιστήμονας συμφωνεί με τον προφήτη που έλεγε: «Η καρδία είναι απατηλή υπέρ πάντα, και σφόδρα διεφθαρμένη» (Ιερεμίας ιζ΄ 9). Και είναι άξιο προσοχής, ότι το Πνεύμα του Θεού βάζει δίπλα-δίπλα τις κακές σκέψεις με το φόνο, την πλεονεξία με την κλεψιά, το πονηρό μάτι και την υπερηφάνεια κοντά στις πορνείες και στις μοιχείες. Ποιος μπορεί μετά από αυτά να βγάλει τον εαυτό του έξω από αυτό το καζάνι που βράζει; Τι κι αν δεν το δείχνουμε προς τα έξω; Φτάνει που η καρδιά μας είναι ένα βρώμικο δοχείο, έτοιμο να εκραγεί. Δεν θα μείνουμε όμως στη διαπίστωση. Υπάρχει γιατρειά, υπάρχει λύση. Ταπείνωση, μετάνοια και επιστροφή στον Ιησού Χριστό, που με το αίμα Του μας πλένει και μας καθαρίζει από όλο αυτόν τον οχετό της αμαρτίας μέσα μας!

Κύριέ μου, πόσο σιχάθηκα τον εαυτό μου όταν μου έδειξες τα βάθη της καρδιάς μου! Αλλά και πόσο Σ’ ευχαριστώ, που με δέχτηκες κοντά Σου, με απάλλαξες από όλα αυτά που με βασάνιζαν και μου ’δωσες τη δική Σου ζωή μέσα μου!