ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

Στο σπίτι τού Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα· ειδάλλως, θα σας έλεγα· πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο. Και αφού πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ. Ιωάννης 14:3-4

Πώς θα είναι ο Ουρανός;
Ο άνθρωπος του Θεού είχε μιλήσει για την ελπίδα του πιστού για τον Ουρανό που μας ετοιμάζει ο Κύριός μας. Ένας από αυτούς που τον άκουγαν έκανε συνεχώς διάφορες ερωτήσεις, με πνεύμα αντιδραστικό, για το πώς θα είναι, αν θα αναγνωριζόμαστε, και διάφορα άλλα. «Ακούστε», απάντησε ο κήρυκας, «δυο άνθρωποι κρυώνουν. Ο ένας πάει κοντά στη φωτιά και ζεσταίνεται. Ο άλλος διστάζει, μένει σε κάποια απόσταση. Θέλει να καταλάβει. Αρχίζει να μελετάει τη φύση του φαινομένου, να εξετάζει τη λάμψη της φλόγας. Πάει δεξιά, πάει αριστερά, και παρατηρεί τη φωτιά από διάφορες πλευρές. Ίσως οι παρατηρήσεις του να είναι πολύ σοφές, ο ίδιος όμως συνεχίζει να τρέμει από το κρύο!»
Η Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού, δεν μας δόθηκε για να μας απαντήσει γενικά στην απλή περιέργειά μας, ούτε για να ψάχνουμε σ’ αυτήν να βρούμε περισσότερα από όσα ο Ίδιος ο Θεός αποκαλύπτει. Για την ευτυχία του Ουρανού, μας απαντά μέσα σε μια φράση: «διά να ήσθε και σεις όπου είμαι Εγώ». Το να είσαι μαζί με το Χριστό, αυτό είναι ο Ουρανός. Αυτό που μετράει είναι να έχεις τη βεβαιότητα πως θα βρεθείς πραγματικά κάποια μέρα κοντά Του, όπως την είχε ο ληστής, που ο ίδιος ο Χριστός του είπε: σήμερα θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο. Και εμείς εμπιστευόμαστε ταπεινά Εκείνον, που με τη χάρη Του μας λύτρωσε από την αμαρτία μας, με τη σοφία Του μας οδηγεί καθημερινά και με την αγάπη Του θα μας πάρει αιώνια κοντά Του στη δόξα Του.

Κύριέ μου, πώς να Σε ευχαριστήσω, που και για μένα, τον πρώην άθλιο αμαρτωλό, ετοιμάζεις θέση κοντά Σου στον Ουρανό, όπου για πάντα θα βλέπω τον αγαπημένο μου Ιησού Χριστό, που έδωσε το αίμα Του για μένα!