ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

Δεν γνώρισες; Δεν άκουσες, ότι ο αιώνιος Θεός, ο Κύριος, ο Δημιουργός των άκρων τής γης, δεν ατονεί, και δεν αποκάμει; Η φρόνησή του δεν εξιχνιάζεται. Δίνει ισχύ στους εξασθενημένους, και αυξάνει τη δύναμη στους αδύνατους. Ησαΐας 40:28-29

Η αλλιώτικη απάντηση του Θεού
Ο εξηντάχρονος πιστός άνθρωπος κατοικούσε μαζί με την κόρη του 28 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό όπου συναντούσε τα αδέρφια του για να λατρέψει το Θεό. Το ταξίδι αυτό το έκανε με τα πόδια. Εκείνη την Κυριακή ένιωθε πολύ κουρασμένος. Ξεκίνησαν με την κόρη του όπως πάντα νωρίς. Ο δρόμος έρημος. Κάποια στιγμή άκουσαν το θόρυβο ενός αυτοκινήτου. Σίγουρα ο οδηγός θα σταματούσε να τους πάρει μέχρι πιο κάτω, σκέφτηκε. Μα το αυτοκίνητο πέρασε γρήγορα κι έφυγε. Ο ηλικιωμένος μουρμούρισε: «Κύριε, γιατί δεν μου παραχώρησες αυτή τη βοήθεια;» Τότε ξαφνικά ένιωσε τον άνεμο να δυναμώνει και να τον σπρώχνει προς τα εμπρός και ταυτόχρονα κάθε κούραση να φεύγει. Κατάλαβε πως ο Θεός δεν έχει ανάγκη τα ανθρώπινα μέσα που εμείς νομίζουμε, για να μας δώσει αυτό που χρειαζόμαστε. Σαν έφτασαν, η κόρη του τον ρώτησε: «Γιατί πατέρα περπατούσες τόσο γρήγορα;» Και εκείνος της διηγήθηκε πως ο Θεός, χωρίς να απαντήσει άμεσα στο αίτημά του, τον είχε στηρίξει στην ανάγκη του.
Ζητούμε κάτι από το Θεό και νομίζουμε πως δεν ακούει την προσευχή μας, γιατί δεν μας απαντά όπως θα θέλαμε. Μα οι τρόποι του Θεού δεν περιορίζονται από τη δική μας φτωχή λογική και σκέψη! Ζητούμε κάτι από το Θεό κι έχουμε κάτι το συγκεκριμένο στο μυαλό μας που περιμένουμε, μα οι δρόμοι του Θεού είναι τόσο αλλιώτικοι και τόσο θαυμαστοί!

Κύριέ μου, πόσες φορές κάθομαι και θαυμάζω τους τρόπους που απαντάς στη ζωή μου! Πόσες φορές με εκπλήσσεις με τη σοφία Σου και την προνοητικότητά Σου! Πόσες φορές με συγκινείς με την ιδιαίτερη φροντίδα Σου! Δώσε μου πίστη να Σε αφήσω να ενεργείς όπου και όπως Εσύ βλέπεις, όπου και όπως Εσύ νομίζεις, όπου και όπως Εσύ θέλεις!