ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

 Διαμέσου τής πίστης νοούμε ότι κτίστηκαν οι αιώνες με τον λόγο τού Θεού, ώστε αυτά που βλέπονται δεν έγιναν από εκείνα που φαίνονται.  Εβραίους 11:3

Ένα κατασκεύασμα της τύχης

 Ο αστρονόμος Κίρσνερ είχε τοποθετήσει στο χώρο που εργαζόταν μια ουράνια σφαίρα, φτιαγμένη με μεγάλη ακρίβεια.
Μια μέρα τον επισκέφτηκε ένας συνάδελφός του, που ήταν άθεος. Στάθηκε κάμποση ώρα και κοίταζε με θαυμασμό τη μικρή σφαίρα. «Ποιος είναι ο δημιουργός αυτής της εξαίσιας δουλειάς;» ρώτησε. «Δεν ξέρω, θα πρέπει να είναι ένα κατασκεύασμα της τύχης...»
«Με κοροϊδεύεις!»
«Λοιπόν», απάντησε ήρεμα ο Κίρσνερ, «το βρίσκεις παράλογο η μικρή αυτή σφαίρα να προήλθε από το τίποτα, κι όμως παραδέχεσαι πως το Σύμπαν, που αυτή αντιπροσωπεύει, έγινε τυχαία;» Μπερδεμένος ο συνάδελφός του δεν ήξερε τι να απαντήσει. Άρχισε να διαβάζει το Λόγο του Θεού, συνειδητοποίησε πόσο αναίτια ήταν η απιστία του και θαύμασε όταν κατάλαβε το μεγαλείο του Θεού-Δημιουργού του Σύμπαντος.
Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να διαγράψεις το Δημιουργό και να βρεις κάτι άλλο να Τον αντικαταστήσει. Το πιο λογικό και επιστημονικά σωστό είναι ότι μια αιτία πολύ μεγαλύτερη από το Σύμπαν το έφερε στην ύπαρξη. Οι άνθρωποι όμως αποφεύγουν τη συνάντηση με τον Άγιο Θεό, που έχουν λόγους να την φοβούνται. Και εφευρίσκουν παράλογες θεωρίες, που καμιά τους ακόμα δεν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της χωρίς ένα σωρό αν... και ίσως...
«Ω άπιστοι, είστε οι πλέον εύπιστοι», έλεγε ο Πασκάλ, και πόσο δίκιο είχε!

Κύριέ μου, Συ ο Κύριος του Ουρανού και της Γης, ο Δημιουργός μου και ο Θεός μου, πόση αγάπη μου έδειξες και έγινες ο Λυτρωτής μου, ο αγαπημένος μου Σωτήρας και μου αποκάλυψες αυτή Σου τη χάρη και την αγάπη, να ζω μέσα σ’ αυτήν!