ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

 επειδή, καθένας που ζητάει, παίρνει, κι αυτός που ψάχνει, βρίσκει, και σ' αυτόν που κρούει, θα ανοιχτεί. Ματθαίος 7:8

Η πιο σύντομη προσευχή
Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του ένας άνθρωπος πιστός διανυχτέρευσε σ’ ένα μικρό ξενοδοχείο. Απευθυνόμενος σε μια νέα κοπέλα που έκανε την καθαριότητα, τη ρώτησε αν της είχε συμβεί ποτέ να προσευχηθεί. «Υπάρχει τόση δουλειά εδώ! Μόλις προλαβαίνουμε να φάμε. Πώς θέλετε να βρίσκω χρόνο για να λέω προσευχές;» «Ε! λοιπόν, θα σας πω μια που είναι πολύ σύντομη: τρεις λεξούλες μόνο: Κύριε, σώσε με. Αυτή η προσευχή βρίσκεται στην Καινή Διαθήκη, στο Ματθαίο ιδ΄ 30. Προσπαθήστε να τη λέτε πρωί-βράδυ». Η κοπέλα το υποσχέθηκε. Μερικούς μήνες αργότερα ο ίδιος ξαναπήγε στο ξενοδοχείο. Μόλις τον είδε η κοπέλα φώναξε: «Α, κύριε, αν ξέρατε τι καλό μου έκανε η προσευχή που μου είπατε! Για δεκαπέντε μέρες την επαναλάμβανα μηχανικά, όπως σας υποσχέθηκα. Μα ύστερα αναρωτήθηκα τι θέλει να πει. Πήρα τη Βίβλο και άρχισα να διαβάζω. Έτσι έμαθα δυο πράγματα: πρώτον ότι ήμουν αμαρτωλή κι είχα ανάγκη να σωθώ, και δεύτερον ότι ο Ιησούς Χριστός έκανε το έργο της σωτηρίας μου στο Σταυρό. Τώρα πια δεν λέω αυτήν την προσευχή, λέω άλλη: Κύριε, Σ’ ευχαριστώ που με έσωσες!»
Δεν χρειάζονται ούτε πολλά λόγια, ούτε πολλές γνώσεις, για να εισακουσθεί μια προσευχή και να σωθεί μια ψυχή. Ο Θεός βλέπει την καρδιά μας. Όποιος ζητάει, θα βρει. Όποιος Του χτυπήσει, Εκείνος θα του ανοίξει. Και θα τον πάρει στην αγκαλιά Του, να τον πλύνει, να τον καθαρίσει, να τον κάνει παιδί Του χαρούμενο και δυνατό. Πίστη χρειάζεται και ταπείνωση.


Κύριέ μου, πόσο ντρέπομαι που κάποτε «δεν είχα χρόνο» για Σένα. Κι ήσουν Εσύ που μου έδινες την κάθε μου ανάσα, το κάθε μου λεπτό. Πόσο χαίρομαι τώρα να Σου μιλώ και να Σ’ ακούω συνεχώς!