ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

Κάθε πικρία και θυμός και οργή και αγενής ομιλία και βλασφημία να εξαλειφθεί από σας, μαζί με κάθε άλλη κακία. Εφεσίους 4:31

Η βλασφημία
Μια Ρωσική παροιμία λέει: «Η βλασφημία είναι σαν το κάρβουνο: όταν δεν καίει, λερώνει».
«Η βλασφημία», είπε κάποιος, «είναι σαν το κάλπικο νόμισμα: πολλοί άνθρωποι που δεν θα ήθελαν να έχει εκδοθεί, το χρησιμοποιούν παρ’ όλα αυτά χωρίς δισταγμό».
Όταν στην καρδιά μας καλλιεργούμε πίκρες, παράπονα, αυτολύπηση, κακομοιριά, εύκολα τότε αναδίνεται από μέσα μας οργή και θυμός, που ξεσπάει σε βλασφημία. Βλασφημία εναντίον οποιουδήποτε. Βλασφημία εναντίον αγνώστων. Βλασφημία εναντίον κοντινών μας, αγαπημένων μας, όπως θα ’πρεπε, προσώπων. Βλασφημία, το χειρότερο, εναντίον του Θεού.
Και τότε τι κερδίζουμε; Ένα στυφό συναίσθημα απομόνωσης. Μια πιο μεγάλη κακομοιριά και δυστυχία μέσα μας. Αλλά και ένα περιβάλλον από δυσαρεστημένους και καταπληγωμένους ανθρώπους γύρω μας. Όσο για το Θεό... Ευτυχώς Εκείνος γνωρίζει τη μαυρίλα της ψυχής μας και δεν περιμένει από τη βλασφημία μας για να καταλάβει τι είμαστε. Την ίδια στιγμή που εμείς υψώνουμε τη φωνή μας εναντίον Του, Εκείνος σκύβει και μας καλεί με αγάπη κοντά Του. Τον Ίδιο Του το μονάκριβο Γιο έδωσε να πεθάνει για την αμαρτία μας. Τι άλλη απόδειξη θέλουμε της αγάπης Του; Και τώρα μας καλεί, να ζητήσουμε να απαλλαγούμε από όλη αυτή τη σαπίλα που βράζει μέσα μας και αποπνέει τους βρώμικους ατμούς της. Να μας καθαρίσει από όλα αυτά και να μας απαλλάξει από αυτό το πνεύμα της βλασφημίας.

Κύριέ μου, τώρα που Σε γνώρισα, τώρα που Σου ανήκω, μη γένοιτο να κρατήσω μέσα μου πίκρα και θυμό για κάποιον. Φύλαξε καθαρή την καρδιά μου και το στόμα μου!