ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

..Θα γεννήσεις λοιπόν γιο και θα τον ονομάσεις Ιησού, γιατί αυτός θα σώσει το λαό του από τις αμαρτίες τους. Ματθαίος 1:21

Τον γνωρίζεις προσωπικά;
Κάποιος διηγιόταν την επιστροφή του στο Χριστό: «Μια Κυριακή απόγευμα ήμουν σπίτι μαζί με την ανηψούλα μου. Ξαφνικά ήρθε κοντά μου, κάθισε στα γόνατά μου και με παρακάλεσε: «Θείε, πες μου μια ιστορία για το Χριστό! Η μαμά πάντοτε μου λέει γι’ Αυτόν το απόγευμα». Προσπάθησα να το αποφύγω. Δεν ήξερα τίποτε για τον Ιησού. Εκείνη τότε άνοιξε τα μάτια της με απορία και με ρώτησε: «Δεν ξέρεις τίποτε για τον Ιησού;» Μια αίσθηση ενοχής με κατέλαβε κι εκείνο το βράδυ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ. Άρχισα να μελετώ με δίψα το Ευαγγέλιο και τώρα μπορώ με χαρά να πω, ότι όχι μόνο γνωρίζω για τον Ιησού, αλλά ότι γνωρίζω προσωπικά τον Ιησού Χριστό, το Σωτήρα μου!»
Υπάρχουν πράγματα και πρόσωπα σ’ αυτή τη ζωή, που κι αν δεν τα γνωρίσεις, δεν χάνεις και τίποτε. Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. Δεν είναι απλώς ένα ιστορικά σημαντικό πρόσωπο. Δεν είναι απλώς «καλά» να μάθεις γι’ Αυτόν, να είσαι ενημερωμένος. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Βρίσκεσαι στο θάνατο κι είναι ο Μόνος που μπορεί να σε φέρει στη ζωή, τη μόνη ζωή. Είναι ο Ίδιος η Ζωή. Το όνομά Του σημαίνει Σωτήρας. Επομένως, δεν αρκεί να μάθεις γι’ Αυτόν, αλλά να Τον γνωρίσεις προσωπικά, να συνδεθείς μαζί Του δια της πίστεως, να Του ζητήσεις να γίνει και δικός σου Σωτήρας.

Κύριέ μου, πόσο θαυμαστό είναι που μπορείς και αποκαλύπτεσαι σε μικρά παιδάκια, σε απλές καρδιές, ενώ τόσοι σοφοί και μεγάλοι δεν Σε έχουν γνωρίσει ακόμη! Δος μου καρδιά μικρού παιδιού, να Σε πιστεύω, να Σ’ αγαπώ, να Σε ζω, με απλότητα και ταπείνωση!