ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

...ο καθένας που αμαρτάνει, είναι δούλος της αμαρτίας. Ιωάννης 8:34

Επικίνδυνο παιχνίδι
Κάποιος Μεξικανός αγρότης βρήκε μια μικρή λεοπάρδαλη. Την πήρε σπίτι του και τη μεγάλωνε με περισσή φροντίδα, όπως τα γατάκια. Την τάιζε με μπιμπερό, έπαιζε μαζί της κι ήταν τόσο περήφανος για το απόκτημά του. Οι φίλοι του κυνηγοί,, που ήξεραν καλά τις σαρκοβόρες αγριόγατες της πατρίδας τους, τον συμβούλευαν διαρκώς ή να την επιστρέψει στη ζούγκλα ή να την κλείσει τουλάχιστον σε κάποιο κλουβί, μα εκείνος απολάμβανε περήφανα και απερίσκεπτα τη συντροφιά του ζώου μέσα στο σπίτι του.
Ένα βράδυ, διαβάζοντας την εφημερίδα του, κατάλαβε πως κάτι διαφορετικό υπήρχε στη συμπεριφορά του ζώου. Με λίγο φόβο το διέταξε να μείνει μακριά του, αλλά κείνο δεν υπάκουε όπως άλλοτε. Πήγαινε κοντά του, γρύλιζε περίεργα και πήρε τη στάση που παίρνουν οι αγριόγατες όταν θελήσουν να επιτεθούν. Πολύ αργά κατάλαβε με δέος τι έγινε. Οι τριανταφυλλιές που έκοβε τον είχαν γρατσουνίσει. Το ζώο καθώς μύρισε και έγλειψε το αίμα του, δεν μπορούσε πια να κάνει τίποτε άλλο, απ’ αυτό που ήταν στη φύση του. Όρμηξε πάνω του και...
Είναι ό,τι ο διάβολος κάνει με τον άνθρωπο. Τον αφήνει να εξοικειωθεί με την αμαρτία, ώστε να γίνει ένα παιχνίδι στα χέρια του. Στην αρχή φαίνονται όλα τόσο ωραία, τόσο ελκυστικά, αλλά μετά πόσο πικρή η σκλαβιά! Και στο τέλος... ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος.
Όμως δόξα στο Θεό, δεν πρέπει να ’ναι έτσι, υπάρχει ελευθερωτής: «Εάν λοιπόν ο Υιός σας ελευθερώση, όντως ελεύθεροι θέλετε είσθαι». (Ιωάννης η΄ 36). Υπάρχει ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος που νίκησε την αμαρτία και το θάνατο. Ο μόνος που χαρίζει και σ’ εμάς αυτή τη νίκη.


Κύριέ μου, Σ’ ευχαριστώ που μου έδειξες τι φοβερό, τι σιχαμερό μα και τι ολέθριο πράγμα είναι η αμαρτία. Κράτησε μέσα μου την αποστροφή γι’ αυτήν. Κράτησέ με μακριά της!