ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

... επειδή, δεν ήρθα να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς σε μετάνοια. Ματθαίος 9:13

Ο μόνος «κακός»!
Ήταν ένας Πρώσος βασιλιάς. Τον ονόμασαν Φρειδερίκος ο Μέγας δίκαια, γιατί υπήρξε άριστος κυβερνήτης, που τον διέκρινε σοφία και δικαιοσύνη. Αναφέρεται χαρακτηριστικά το περιστατικό αυτό: Κάποια μέρα, επισκέφθηκε τις φυλακές της χώρας. Απλά ντυμένος, με καλοσύνη συνομιλούσε με τον κάθε κρατούμενο ξεχωριστά. Τον εντυπωσίασε το γεγονός ότι όλοι οι κρατούμενοι βρίσκονταν «άδικα» στη φυλακή. Ο ένας... δεν ήξερε γιατί ήταν εκεί μέσα, άλλος... τον κατηγόρησαν άδικα, άλλος... οι δικαστές έκαναν άδικη κρίση... Έφτασε και στο κελί κάποιου, που κρατούσε το κεφάλι του: «Μεγαλειότατε» του είπε «είμαι ένας ελεεινός άνθρωπος...» Κι άρχισε να του διηγείται την άθλια ζωή του. «Αχ τι έκανα!... να μπορούσα να τ’ αλλάξω...» μονολογούσε. Και ο βασιλιάς φώναξε το διευθυντή των φυλακών: «Βγάλτε αυτόν τον άθλιο άνθρωπο από δω μέσα. Είναι ο μόνος που είναι κακός κι ανάμεσα σε τόσους καλούς θα τους χαλάσει. Αφήστε τον να βγει απ’ εδώ».
Έτσι, άρχισε ξανά τη ζωή του ο κρατούμενος, μόνο και μόνο γιατί είχε μετανοήσει και ομολόγησε την κατάστασή του.
Αν είσαι ειλικρινής, θα παραδεχτείς ότι δεν είναι όλα εντάξει στη ζωή σου. Τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις με το να σου φταίει κάποιος άλλος, ή θα ομολογήσεις ποιος είσαι; Μήπως ο Θεός δεν το ξέρει ποιος είσαι; Από ποιον κρύβεσαι, από Κείνον που σου λέει ότι ήρθε να σε βρει να σε καλέσει σε μετάνοια για να σε σώσει;
Δεν είναι τρέλα να μείνεις χωρίς να δέχεσαι τη βοήθεια του γιατρού, που θέλει να σου δώσει τη ζωή;

Κύριε, πόσες φορές μου έφταιξαν οι άλλοι, τα άλλα... Κύριε, εγώ, η καρδιά μου φταίει, κανένας άλλος. Σ’ ευχαριστώ που έστειλες Σωτήρα να καλέσεις όχι «δίκαιους» αλλά αμαρτωλούς στη σωτηρία Σου. Αμαρτωλούς σαν κι εμένα!