ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

Από το ημερολόγιο

 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και της είπε: Καθένας που πίνει από τούτο το νερό, θα διψάσει ξανά· όποιος, όμως, πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα· αλλά, το νερό που θα δώσω σ' αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού, που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή. Ιωάννης 4:13-14

Πού να βρεις αγάπη
Βρέθηκε στη μακρινή Αμερική, στο σπίτι της κόρης της, για κάποιο διάστημα. Οι δικοί της δούλευαν. Όλη μέρα ξένη ανάμεσα σε ξένους. Ένιωθε πολύ μόνη. Μα ποιον να βρει να μιλήσει; Όλοι κλεισμένοι και απόμακροι. Κάποια μέρα στο απέναντι σπίτι είχαν γιορτή, αρραβώνες. Το πρόσωπό της φωτίστηκε. «Θα τους πάω ένα καλάθι με φρούτα και δώρα, θα μου ανοίξουν και επιτέλους θα γνωριστούμε, θα μιλήσουμε». Μα τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ αλλιώτικα... Πράγματι, της άνοιξαν, αλλά μόλις πήραν το καλάθι και είπαν «ευχαριστούμε πολύ», η πόρτα ξανάκλεισε αμέσως. Παγωμένη, απογοητευμένη, τα είπε όλα στους δικούς της. Εκείνοι κατάλαβαν. «Θα σε πάμε σε κάποιους που σίγουρα θα σε αγαπήσουν». Και την έστειλαν σε μια μικρή εκκλησία πιστών του Χριστού, που όχι μόνο την αγκάλιασαν με ενδιαφέρον, μα και την οδήγησαν στην αγάπη του Θεού, που ποτέ δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν. Έτσι βρήκε τη ζεστασιά που έψαχνε και που την πήρε μαζί της πίσω στην πατρίδα για όλη της τη ζωή, μα και αιώνια.
Μην ψάχνεις για αγάπη εκεί που δεν υπάρχει. Μην αναζητάς γλυκύτητα και στοργή εκεί που δεν μπορούν να σου δώσουν. Ένας είναι η πηγή, ο Ιησούς Χριστός. Και όποιος έχει γεμίσει από Κείνον, γίνεται κι ο ίδιος πηγή, για να δροσίζει τους διψασμένους σ’ αυτόν τον κόσμο.

Κύριέ μου, δεν έχω πια μοναξιά. Σ’ ευχαριστώ που Εσύ έγινες για μένα το ξεδίψασμα της καρδιάς μου, η ξεκούραση της ψυχής μου, ο χορτασμός του νου μου. Αξίωσέ με κι εμένα να προσφέρω από την αγάπη Σου στους πληγωμένους από την αμαρτία γύρω μου. Αγάπη χωρίς συμφέρον, χωρίς ωράριο, χωρίς σταματημό. Αγάπη θεϊκή, δική Σου.