ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σχετικά με το "666" πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφεί και πολλοί έχουν προσπαθήσει να δώσουν εξηγήσεις και ερμηνείες. Ο αριθμός αυτός αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης και συγκεκριμένα στο 13ο κεφάλαιο. Σου γράφω σε μετάφραση τα χωρία 16-18: "κι αναγκάζει όλους τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλούσιους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να τους δώσουν (να βάλλουν) χάραγμα πάνω στο δεξί τους χέρι ή στα μέτωπά τους, έτσι ώστε να μη μπορεί κάποιος ν' αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μόνο εκείνος που έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ βρίσκεται η σοφία· εκείνος που έχει νου ας υπολογίσει, τον αριθμό του θηρίου. επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου· κι ο αριθμός του είναι χξς (666).
Το χάραγμα έχει την έννοια της ιδιοκτησίας καθώς και την κυριαρχία του αντιχρίστου (του θηρίου) επάνω στους ανθρώπους που το έχουν λάβει. Χαρακτηριστικό είναι πως όποιος δεν έχει το χάραγμα δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει. Το γεγονός αυτό -το χάραγμα- σύμφωνα με τη Βίβλο τοποθετείται στην εποχή της μεγάλης θλίψης (7 χρόνια κατά τα οποία θα κυβερνά ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος άρχοντας -ο αντίχριστος) και αφού θα έρθει ο Χριστός για να πάρει όλους όσους πιστεύουν σ' Αυτόν. Πιστεύω πως κανείς σήμερα δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι σημαίνει αυτό το "666". Όμως όλοι όσοι μελετούν τη Βίβλο και θα ζήσουν στη "μεγάλη θλίψη" αυτοί σίγουρα θα καταλάβουν. Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι στη Βίβλο ο αριθμός 6 είναι ο αριθμός του ανθρώπου: ο άνθρωπος δημιουργήθηκε την 6η μέρα. Η πρώτη προσπάθεια ανακήρυξης ανθρώπου σε θεό, που επίσημα έλαβε χώρα στην ιστορία, ήταν η περίπτωση του Ναβουχοδονόσορα. Η εικόνα του είχε ύψος 60 και πλάτος 6, δηλαδή 60+6 (Δανιήλ 3:1). Κι ο αντίχριστος θα έχει τον αριθμό 666 (χξς). Ο αριθμός 3 σημαίνει ολοκλήρωση. Και τρεις φορές το 6 σημαίνει ολοκλήρωση της αποστασίας απέναντι στο Θεό (2 Θεσσαλονικείς 2:3).
Το ερώτημα είναι: μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να αποφύγουμε το χάραγμα και τις συνέπειες που αυτό θα έχει;
Η Βίβλος μας λέει: να πιστέψουμε στον Κύριο Ιησού Χριστό και έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα που θα έρθουν επάνω στους ανθρώπους. Εάν πιστεύεις στον Ιησού Χριστό δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αλλά ούτε και να φοβάσαι για το χάραγμα. Απλά δεν σε αφορά. Εάν όμως ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο προσωπικός σου Σωτήρας και Λυτρωτής τότε πάρε μια Καινή Διαθήκη και άρχισε να τη μελετάς ώστε να γνωρίσεις Αυτόν που σταυρώθηκε, πέθανε και αναστήθηκε για σένα.